LabVIEW, Osciloscop – (sub)Instrumente Virtuale

 • Vizualizare semnale

Acest instrument virtual permite pe baza informatiilor preluate de la controale generarea semnalului dar si conditionarea acestuia prin procedee de atenuare sau de insumare cu o constanta. Cu alte cuvinte acest bloc are inglobat pe langa partea de selectie a canalului ce urmeaza a fi vizualizat si blocurile de amplificare pe Y si blocul de generare semnal.

 • Generator semnal

Generatorul de semnal are rol de generarea conditionata a semnalelor in functie de diversi parametrii cum ar fi cei ilustrati mai jos. Numarul de esantioane generate este de 5000 si este unul fix neputand fi setat de pe panoul frontal.

 •  Amplificator Y

 •  Cod transformata fourier

Transformata fourier este vizibila doar in cazul in care este selectat doar un canal. Aceasta este posibil prin evaluarea cazurilor valorii codului canalului. Acestea trebuie sa corespunda cu valorile in binar: 0001, 0010, 0100, 1000.

 • Operatie transformare fourier

In cazul in care osciloscopul afiseaza semnale doar de pe un singur canal aceast instrument permite generarea spectrului semnalului respectiv.

Astfel la intrare vom avea forma de unda prezenta la intrarea canalului „Wave” iar prin intermediul nodul spectrum and power analyzis este generat spectrul semnalului respectiv care este trimis inspre un array inspre inspre a fi afisa pe panoul frontal.

 • Math operation

Instrumentul virtual are drept rol in efectuarea de operatii matematice asupra semnalelor prezente la intrarea canalelor. Astfel de operatii sunt:

 1. ADD – Suma
 2. MUL – Inmultire
 3. AND – SI logic
 4. OR – SAU logic
 • Info selectie canal

Acest instrument virtual primeste ca si date canalele selectate de pe panoul frontal iar in functie de numarul acestora afisaza daca nu este selectat nici un canal. In cazul in care cel putin un canal a fost selectat atunci nici un mesaj nu este afisat utilizatorului.

 • Verificare scriere fisier

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s